Danmarks bedste solcelleanlæg til Danmarks bedste priser på jord og tag 

Liste over de største producenter af solceller målt på leveret volume for 2023.

Hos Sol Nu benytter vi Trina solar, som er den anden største producent på markedet af solceller.

Grøn omstilling siden 2014

Vi har arbejdet med grøn omstilling og energiløsninger siden 2014. Vi hjælper kunder med markedets mest attraktive løsninger for at komme i mål med en grøn omstilling og besparelse af energiudgifter. 


Vores ambition

Vores ambition er at kunne levere og montere markedets bedste og mest konkurrencedygtige solcelleanlæg på jord og tag til Danmarks bedste priser, samtidig med vi udfordrer solcellemarkedets normale meget høje avancer, så flest mulige finder det attraktivt at deltage og investere i en grøn omstilling. 


Vores priser og kvalitet

Vi har skåret alle mulige mellemled væk både indenlandsk og udenlandsk, har direkte import- og salg, lav avance- og omkostningsniveau. Dermed går du som kunde ikke på kompromis med kvaliteten, men får kvalitetspaneler fra Trina Solar, som er Tier-1 producent. Trina Solar er en af de få på A listen for 2024 over dem, som imødekommer bankkriterier for finansiering på de helt store anlæg.


Vi vælger at opsætte store solcellepaneler i ca. 700W størrelsen, da der skal bruges optil 10% mindre tagareal end små 400W paneler. Samtidig skal der ved et anlæg med 400W paneler bruges 75% flere paneler end ved et anlæg med 700W paneler og dermed vil der være 75% flere paneler, der kan gå i stykker over anlæggets 30 års + levetid. 


Endvidere er vores valgte paneler TÜV testet og godkendt til miljøer med ammoniak og kystnære miljøer, som er væsentligt for en længere levetid og opretholdelse af garantier på panelerne. 


Vores invertere er fra nogle af de største producenter Huawei og Solplanet. (Vi anbefaler Solplanet, da man får gratis dansk support før og efter installation, 10 års garanti som standard, og der kan tilkøbes optil 10 års ekstra garanti).


Vores montagesystem er fra tyske Novotegra og er noget af det absolutte bedste i markedet. Systemet produceres i Tyskland. 


Vores montage

Vi bruger udelukkende danske fagudlærte tømrere med flere års erfaring i opsætning af solcelleanlæg. Din sikkerhed for et håndværksmæssigt ordenligt og korrekt udført stykke arbejde. 


Vores rådgivning

Vi rådgiver selvfølgelig gerne om størrelse anlæg til jeres landbrug, hvor vi tager udgangspunkt i jeres forbrug, placering og indtegner anlægget på tag eller jord og skitserer økonomien i projektet.


Vi laver naturligvis altid bæreevneberegning til jeres bygning, så I ikke står uden forsikringsdækning på bygningen, og vi laver VVM-Screeninger, landzonetilladelse og byggetilladelse til projektet alt efter om det er på jord eller tag.  

Vil dit landbrug spare penge på grøn omstilling?

Kom i mål med en grøn omstilling til Danmarks skarpeste priser!

Skal jeres landbrug i mål med en grøn omstilling og samtidig spare penge på jeres energiforbrug så bestil et kvalitets solcelleanlæg til Danmarks skarpeste pris!


Økonomi i solceller? 

Den bedste økonomi opnås ved at tilpasse solcelleanlægget til ens forbrug pr. time 1:1. Dermed opnår vores kunder typisk en tilbagebetalingstid på mellem 3-6 år, alt efter hvor stort forbruget og anlægget er. Vi laver helt uforpligtigende et oplæg til hvilket størrelse anlæg der vil passe bedst til kundens forbrug og regner økonomi på dette. 


Skal der byggetilladelse til et erhvervsanlæg? 

Det nemmeste svar er ja. Det afhænger dog af den enkelte kommune. Flere og flere kommuner vil altid have landzonetilladelse, når vi er i landzone, selv om anlægget skal opsættes tagparallelt på taget. Derefter afhænger kravet om byggetilladelse, om vi i bæreevneberegningen er over 5% lastforøgelse på tagkonstruktionen. Flere kommuner vil dog uafhængigt af, om vi er over eller under 5% lastforøgelse på tagkonstruktionen have en byggetilladelse. 


På jord skal vi i landzone altid have en landzonetilladelse, og der skal forinden laves VVM-Screening. Efter opnåelse af landzonetilladelse skal der byggetilladelse til. Vi søger altid i projektet om de respektive tilladelser, hvad enten det er landzonetilladelse med tilhørende VVM-Screening eller blot byggetilladelse. Vi har erfaring med flere end 500 landzonetilladelser og tilhørende VVM-Screeninger og endnu flere byggetilladelser til erhverv. 


Skal der laves en bæreevneberegning til et erhvervsanlæg på tag?

Det klare og entydige svar er ja. Hvis ikke for kommunens krav, så for jeres økonomi og forsikring. Flere erhvervsanlæg bliver opsat uden bæreevneberegning og uden sikkerhed for bæreevnen. Vi opsætter udelukkende anlæg, såfremt der er bæreevneberegning til stede, da man som kunde tager en uforholdsmæssig stor risiko ved ikke at have dokumentationen på plads for mervægten fra solcelleanlægget. Den største risiko ser vi ikke ved vindlast, men ved snelast. Vi oplever i nyere tid et mere voldsomt klima og det forventes, at dette forsætter. Da den største risiko ved solcelleanlægget er snelast og vi risikerer tage, som fremadrettet kan blive udfordret af snemængder, så har man ikke en forsikring der dækker sin bygningsskade, såfremt man ikke kan dokumentere, at taget kan klare mervægten fra solcelleanlægget. Som ejer af et solcelleanlæg på sin erhvervsbygning, kan man derfor stå med en uforholdsmæssig stor risiko ved ikke at have sin dokumentation på plads. De fleste landbrug kan forestille sig den økonomiske risiko ved at stå uden forsikringsdækning for driftstab og bygning, såfremt stalden kollapser. 


Skal vi vælge anlæg til jord eller tag?

Har man tagareal og kan taget holde tilsvarende levetiden på solcelleanlægget, som forventes at holde 30 år +, så er tag en attraktiv løsning. Hvis taget ikke forventes at kunne holde så længe eller der ikke kan opnå en positiv bæreevneberegning, så anbefaler vi jordanlæg, hvis man har arealet dertil. Et jordanlæg koster hos os marginalt mere end et taganlæg pr. produceret kWh. Typisk kan man få en mere optimal produktion fra jordanlægget ved en mere optimal hældning og orientering. 


Hos Sol Nu får du store solcellepaneler og hvorfor så det?

Vi opsætter store solcellepaneler i ca. 700W størrelsen, da der skal bruges optil 10% mindre tagareal end små 400W paneler. Samtidig skal der ved et anlæg med 400W paneler bruges 75% flere paneler end ved et anlæg med 700W paneler og dermed vil der være 75% flere paneler der kan gå i stykker over anlæggets 30 års + levetid. Vi er af den holdning, at desto færre komponenter der er i et anlæg, desto færre fejl vil man få i anlæggets levetid. 


Markedets laveste produktionspris pr. kWh og korteste tilbagebetaling!

Med et installeret solcelleanlæg fra Sol Nu kan dit landbrug få en produktionspris på kun 9 øre + moms pr. kWh over de næste 30 år (LCOE - Levelized Cost of Energy = pris pr. produceret kWh) Samtidig får din virksomhed det solcelleanlæg i markedet med den korteste tilbagebetalingstid og bedste totaløkonomi grundet den lave pris. 


Investering i batterier til solceller!

Vores holdning er at batteriløsninger prismæssigt pt. er for dyre til erhverv hvor man får elafgift/procesafgift retur. Tilbagebetalingstiden bliver for lang sammenlignet med investeringen i solcelleanlægget.


Vi anbefaler, at man afventer en nedadgående prisudvikling på batteriløsninger og tilvælger batteriløsninger i en størrelse der kan dække ens reelle forbrug.


Vi forventer at kunne tilbyde kunder løsninger med batterier i størrelser på 100, 200 og 300kW + når prisudviklingen er der hvor investeringen er fornuftig på tilbagebetalingstiden. 

KONTAKT OS

Kontakt salg: Morten Kristiansen

Direkte telefon+45 44 18 61 25
Mandag - Torsdag
08.30 - 15.00
Fredag
08.30 - 14.00
Lørdag - Søndag
Lukket

Udfyld dine kontaktinfo for tilbud eller anden henvendelse